Välkommen ska du vara.

Vill skriva om det jag just för stunden har behov av att skriva. Oftast är det lättast att skriva de dagarn när livet har tagit sig en gråare nyans, det är då själen måste ventileras genom det skrivna ordet. Kanske kan ses som en bitterfitta, kanske är det just vad jag är. Det är ingen titel jag vill ha, ettiketter är det andra som sätter.
Oavsett vad som visat dig vägen till min skrivarplats i cybervärlden så är du nu här. Tror du som mig att inget händer av en anledning så får du själv lista ut vad som gjorde att du kom hit. Jag vet varför jag är här och kanske vill du slå följe med mig på min väg i vardagen mot mina mål och min ambition att göra världen lite bättre.

tisdag 1 juli 2014

Det finns stora och små.

Det här brevet är till dig.

Du borde ha sett mig och varit mig nära. Du borde ha älska mig för det jag är. Inte för det jag presterat, utbildningar och betyg. Aldrig någonsin har jag räknats, aldrig någonsin har intresset funnits för vad jag levt för liv. Vi träffas ändå vardagligt, i bland på kalas och andra tillställningar. Ändå visste du inte två år efter att jag bytt jobb att jag faktiskt hade gjort det.
När jag var liten hade jag ingen chans. Minns när du sa att du skulle bjuda mig på en resa. Att jag skulle fixa pass så vi bara kunde sticka när tillfälle gavs. Jag var i 10 års åldern då. Tillfället har inte kommit än i dag. Varför sa du så? Varför lurade du mig?
Då var jag ett barn, jag litade på dig och hoppades och önskade så. Bara ett av alla svek och i dag kan jag se och förstå ditt beteende mönster. Och jag tycker synd om dig. Ditt liv känns så sorgligt. Missnöjd och ensam, ja vad mer kan det bli.
När jag träffade min käresta så var du helt oförstående. Du frågade mig hur han som är ingenjör kunde tycka att han ville ha mig. Så förnedrande och förminskad du försökte göra mig. Du har så länge jag kan minnas talat om titlar och utbildningar och dom lite finare folken.

Själv känner jag mig kräkfärdig när jag hör dig tala på det viset. För mig graderas ingen i sitt människovärde utifrån yrkeskategori. För mig finns ingen finare mer värdefull eller lite mindre värdefull. Jag träffar MÄNNISKOR!

Det är väl just där vårat synsätt skiljer oss åt. Tack för att du sett mig som mindre värd i 38 år och genom detta har du givit mig värderingar som är totalt motsatta i från dina.

FU*K YOU!

Inga kommentarer: