Välkommen ska du vara.

Vill skriva om det jag just för stunden har behov av att skriva. Oftast är det lättast att skriva de dagarn när livet har tagit sig en gråare nyans, det är då själen måste ventileras genom det skrivna ordet. Kanske kan ses som en bitterfitta, kanske är det just vad jag är. Det är ingen titel jag vill ha, ettiketter är det andra som sätter.
Oavsett vad som visat dig vägen till min skrivarplats i cybervärlden så är du nu här. Tror du som mig att inget händer av en anledning så får du själv lista ut vad som gjorde att du kom hit. Jag vet varför jag är här och kanske vill du slå följe med mig på min väg i vardagen mot mina mål och min ambition att göra världen lite bättre.

onsdag 17 april 2013

Betraktelser

Min plats i världen där jag trivs bäst.
Suger i mig världens förändringar och händelser som en svamp. Nu mer är det livsfarligt att springa Maraton också. I alla fall i Boston där smäller det bomber. USA höjer säkerheten i hela landet och Presidenten lovar att gärningsmannen/gruppen som utfört det hela skall sättas dit och få det straffet de förtjänar

Som ung ska du veta att reser du på ett politiskt läger ute på en Ö så kan du också göra det med livet som insats. Flyger du så får du lova att lägga flytande vätskor i en plastpåse, som om det skulle hjälpa om någon vill spränga planet i luften eller starta en brand om bord. Tändare får du väl ha med fortfarande eller hur är det nu?

Saker och ting händer i världen och meningen med det hela är att skrämma människor, var det ingen som blev rädd så är det lite mer verkningslöst att vara terrorist. Men klart som tusan att man blir skraj. Det är då det måste uppfinnas saker för att hålla folket lugnade, som att man ska stoppa sin linsvätska i en plastpåse till exempel.

Men saker och terrorism har funnits tidigare också. På 70-talet drabbades OS byn av galenskapen, flygplanskapare har vi sett och vi har både Anders Eklund och sekten i Knutby. Ondskan har funnits lika länge som mänskligt liv. Men i dagens stora mediaflöde kan man lätt uppleva en ökning och att det sprängs och terroriseras lite här och där.

Berättade tidigare att jag skulle fylla i min politiska tillhörighet när jag öppnade bankkonto här. Även om jag tidigare varit politiskt aktiv och kryssade jag ja på den frågan skulle jag också utveckla saken närmare. Även det känns som en falsktrygghetsåtgärd för att stävja flödet med pengar till terrorgrupper.

För att hålla lugnet så upprättar samhället vissa ordningar och regler för att försöka inbilla oss fredliga om att allt är under kontroll. I själva verket så blir livet för oss fredliga mer och mer omstädigt.

Till slut och sist så är det ju livsfarligt att leva, du kan ju faktiskt dö.