Välkommen ska du vara.

Vill skriva om det jag just för stunden har behov av att skriva. Oftast är det lättast att skriva de dagarn när livet har tagit sig en gråare nyans, det är då själen måste ventileras genom det skrivna ordet. Kanske kan ses som en bitterfitta, kanske är det just vad jag är. Det är ingen titel jag vill ha, ettiketter är det andra som sätter.
Oavsett vad som visat dig vägen till min skrivarplats i cybervärlden så är du nu här. Tror du som mig att inget händer av en anledning så får du själv lista ut vad som gjorde att du kom hit. Jag vet varför jag är här och kanske vill du slå följe med mig på min väg i vardagen mot mina mål och min ambition att göra världen lite bättre.

måndag 28 januari 2013

Vad ska jag tycka om för ämne i dag då?

Så klart blir det guldmedaljören Daniel Bodins insatts i
X Games. Extremsportens OS där världens bästa extremsportare möts och gör upp om medaljerna.

Ett år efter en allvarlig skada där knappt mätbara marginaler var på Daniel Bodins sida och i dag är han åter igen en guldmedaljör, det är helt fantastiskt och helt otroligt. Jag bugar och bockar och känner en svidande tår tränga på bakom ögonlocken för denna storhets mod och kampvilja framåt.

Under seger intervjun pratar Daniel om sin lilla home town med  3000 innevånare och alla vänner som grattulerar och det är en av sakerna som gör det värt det. En ödmjukhet och vördnad som lyser i hans ögon för att han fått möjligheten att bli den han är i dag. Hade hans egen inre vilja inte kämpat för att nå sina drömmars mål hade det så klart inte blivit av, men någonstans så känns det som om han är tacksam för att ha kunna skapat allt detta i den lilla orten Malung.

Det är också i det här läget jag tycker att Malung-Sälen Kommun är skylldig Daniel Bodin något stort. Faktiskt celibrera en världsvinnare i sin sport, han är bäst i världen frågan är om alla kan se det så? Hockey, fotboll, längdskidor  i all ära. men har Malung-Sälen kommun någon OS vinnare i de grenarna?

Nej det har vi inte, men vi har just nu guldmedaljören i X games Daniel Bodin bäst i världen. Tror inte Daniel själv förväntar sig så värst mycket förståelse för de utanför sporten. Jag tror Daniel är ganska van och införstådd i att kanske tillhöra den delen av idrotten som inte möter publikens ljubel och välkommnas stort på gator och torg vid hemkomsten.

Jag hoppas att Malung-Sälen Kommun har insett hans storhet nu. Han har ju några valörer i medaljskåpet och flera av de är guld. Han har också under det gångna året visat en kampvilja och återhämtning som förbluffar både läkarna och mig. Jag hoppas också att Malung-Sälen Kommun har förstånd nog att möta en värdlsvinnare med den respekten och mottagandet som han är värld.

Grattis Daniel Bodin, du är en bra förebild och storhet som är värld varenda guldmedalj, både för dina sportsliga storheter men även för den ödmjuka person du är. En vis man sa till mig, glöm aldrig vem du är och vart du kommer i från, det är då du fortsätter ha kontakt med människorna och du vinner stor respekt och blir ihåg kommen. Daniel är just den sorten, trots att det strålar bländande strålar i från guldmedaljen.