Välkommen ska du vara.

Vill skriva om det jag just för stunden har behov av att skriva. Oftast är det lättast att skriva de dagarn när livet har tagit sig en gråare nyans, det är då själen måste ventileras genom det skrivna ordet. Kanske kan ses som en bitterfitta, kanske är det just vad jag är. Det är ingen titel jag vill ha, ettiketter är det andra som sätter.
Oavsett vad som visat dig vägen till min skrivarplats i cybervärlden så är du nu här. Tror du som mig att inget händer av en anledning så får du själv lista ut vad som gjorde att du kom hit. Jag vet varför jag är här och kanske vill du slå följe med mig på min väg i vardagen mot mina mål och min ambition att göra världen lite bättre.

onsdag 7 mars 2012

Fylleri och gymnastik.

Har haft en strålande dag med morsan,syrran och kidsen. Lite senare på kvällskvisten fick jag den bästa kramen av min systerdotter också som grattade moster på dagen.

Morsan kom överaskande bara som en gubbe i lådan kikade hon fram runt hörnet inne på Kondiset. Hon skrämde mig regält måste jag säga. Men där var hon min lilla mamma som skänkte mig livet för så många år sedan.

Oj så fina presenter jag fick. Foton i svartvitt morsan har fixat fram genom lite fotokunskaper i datorn. Det var en bild på min son i hans rätta element, arbetande med hörselkåporna på ute till skogs. Den andra bilden var på mig och min kära älskade Karamell i från julafton. Vi är lika som bär på det där kortet och jag önskade mig det av mor i svartvitt. Och nu har jag två fina bilder att sätta på väggen och kika på i bland :-)

Efterson morsan är nästan den enda i hela världen som uppmuntrar mitt nya liv som konstnär så fick jag också en bok om akvarellmålning och tips och ideer om hur man ska, eller kan gå till väga. Känns bra att få den men kanske väldigt långt fram i tiden tills jag alls får fram en bild som liknar något att hänga i granen.

Sen fick jag en väldigt unik ljushållare att hänga på väggen. Det är ett träd skapat av ståltråd, supersnyggt och tillverkad av en man någonstans nedåt i landet. Den fick jag av mor, Göran och syrran med familj. Super snygg måste jag säga. Jag är så glad för allt och det är så skönt att vara bland vänner och familjen. Har också fått fina grattiskort och en slant av mormor och morfar. Hade ingen tanke på bjudning eller något kalas, men det blev det ändå.

Sen den svindlande siffran på närmare 200 unika personer som sänt grattis hälsningar till mig på FB. Det känns ta mig tusan svindlande. Vissa kan tycks att det är simpelt och kanske bara en sak man gör när man får en påminnelse på FB om någons födelsedag. Så tycker inte jag. Att nästan 200 unika själar har ägnat mig en tanke och skrivit ett grattis känns roligt och faktiskt väldigt hedrande. Brydde de sig int om mig så är det ju ingen som tvingar någon att skriva, så jag vill tacka all de här 200 människorna för att de ägnade mig lite tid av dagen. Alla grattisarna som föll rakt in i mitt hjärta betyder mycket för mig, i bland känner man sig väldigt ensammen men inser de här dagarna att det är man ju inte. 200 pers som sett mitt namn och skrivit några ord till mig, just bara mig :-)

Som alla andra dagar har även denna dag kantats av problem, undrar hur många varianter av problem det finns i världen som liksom drabbar oss? Kan inte fatta varför det skulle vara så jävla fel för oss att bara sitta i en TV soffa och ta en kopp kaffe och tala om allt och inget. Nej ta mig tusan så ska det hela ständigt kantas av saker som man sällan hör andra råka ut för. Men vi får liksom klä skott för allt i hela undiversum, så känns det. Inte underligt att det kommer en och annan tår i bland.

Men man får det man orkar bära, det svåra är bara att lista ut hur man ska bära. Måste leva efter den devisen och tro på att det aldrig blir sämre än de dagarna som varit sämst.

Nej det e nog dags för födelsedagsbarnet att ta sig en liten powernap så att hon orkar med morgondagen utan större svårigheter. Och om det skulle kraschlanda ett UFO och trilla in i köket och fördärva hela taket plus vitvarorna så kommer jag inte bli förvånad, hoppsan sa ja ha ett lite problem till att lösa på den långa listan. Men minnet måste påminnas om att det finns inga problem, bara lösningar. Just nu är det liiiiitte svårt att hålla den tanken vid liv.

 Ja just ja, har ju deltagit i aktiviteter på Gymmet också, det var där gymnastiken kom in. Var ju så glad att plötsligt få en ingivelse om att anmäla mig på ett träningspass, det heter TRIM easy. För en människa med min rondör och otränade hydda så kan jag ju tala om att det där jävla easy kunde ha strukits utan problem för min del. Det var inte ett dugg easy, men nu har jag gjort det och faktiskt påkat en specialtid för att skapa ett träningsprogram med självaste VD, :-)
Ja man måste vara om sig och kring sig sen ska det fan i mig dras tyngder och byggas muskler, dags att sola solarium också. För sanna mina ord så skönt att kunna spänna sig så biceps, eller far det tricep ploppad fram en liten aning i alla fall. Måste tänka på mina Eddisar, det ska ju visas i från sin bästa sida.

God natt alla monsterdiggare, nu e det dags att sova. Trots denna väldigt orörliga kropp under gymnastiken så är det ju så att jag kommer ha lite träningsvärk. I från noll till motion utan easy i 15 minuter sätter sina spår.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint skrivet.Kommer från hjärtat. Tack för en fin dag tillsammans. Roligt att du gillade dina presenter. En bra början på ditt nya år till en annan ålder att börja med lite gym. Du är ju född som 3:a i lilla vasaloppet så du måste ju stå upp för det :)
Kram min vän <3

Tigrinnan sa...

Hejja dej! Och jag förstod att nåt som easy inte existerade på gymmet...inget som har med träning att göra är easy... :)