Välkommen ska du vara.

Vill skriva om det jag just för stunden har behov av att skriva. Oftast är det lättast att skriva de dagarn när livet har tagit sig en gråare nyans, det är då själen måste ventileras genom det skrivna ordet. Kanske kan ses som en bitterfitta, kanske är det just vad jag är. Det är ingen titel jag vill ha, ettiketter är det andra som sätter.
Oavsett vad som visat dig vägen till min skrivarplats i cybervärlden så är du nu här. Tror du som mig att inget händer av en anledning så får du själv lista ut vad som gjorde att du kom hit. Jag vet varför jag är här och kanske vill du slå följe med mig på min väg i vardagen mot mina mål och min ambition att göra världen lite bättre.

onsdag 22 februari 2012

Hur har det mage till att klaga på ungdomarna?

Har i dag varit med om en tantattack på Hemköp. Tanten överumplade både mig och min äldre vapendragar måste jag säga. Jag är sedan barnsben fostrat att visa respekt och ta hänsyn. Artigt hålla upp dörrar och säga hej och sånt där lite vanligt finlir som man brukar få cred för och bli uppskattad för. I samma anda har jag fostrat mina barn också. Vilket jag tycker har fallit i mycket god jord. Den ena lite mer blygsam som person, den andra extrovärt och en snackpåse.

Ändå vet de båda hur man för sig. Det är då det blir så underligt för oss att plötsligt bli fullkommligt attackerade av denna äldre dam i 70 års åldern. Jag har lärt mina barn precis det jag är lärd, att man banne mig tar hänsyn för alla och kanske speciellt äldre som man i bland får ge en hjälpande hand på traven. Eller kanske erbjuda sig att hjälpa i alla fall.

Jag och min äldre vapendragare står vid charken och ringer i klockan på betjäning. Det tar lite tid och det händer inte så mycket, men vi står där och småpratar lite. Det är då attacken påbörjas. Någon kör på mig med den mindremodellen kundvagn bakifrån och fram forserande kommer det en tant. Tror ju så klart att det är ett misstag så jag säger oj då och gör mig så smal det bara går för att hon ska ta sig fram. Hur smal jag nu kan bli måste de lärde tvista om men jag tar mig ingenstans för läget vi står på är trångt. Tanten vet i alla fall vart hon ska.

När hon paserat mig så kör hon på min äldre vapendragare och formligen pressar sig mellan oss för att greppa ringklockan och pingla efter betjäning. Hon står med hela sin barn tryckt mot min dotter och ringer hysteriskt i klockan. Jag försöker avbryta attacken genom att meddela att vi faktiskt nyss har ringt då tanten väser ur sig att det har då hon också gjort men ingen tycks dyka upp. När hon sen går där i från kör hon på mig igen med kundkorgen och jag känner att mina tinningar börjar pulsera.

-Men det var då väl själva fan också till att ta sig friheter,mummlar jag så tyst jag bara kan.
-Ja jag vägrade då flytta på mig som hon betedde sig säger Thilda väldigt överumplande och samtidigt får vi lov att fnissa åt detta helt oaceptabla beteende.

Tycker att det inte är så svårt att säga ursäkta mig om man ska fram i en butik och det står någon i vägen. Det är väldigt mycket enklare än att köra på folk med en kundvagn. Jag tycker att det är föjävligt med arogans oavsett vem och vilken som beter sig på det viset. Då spelar det ingen större roll om man är i från Eritrea, Sillerö, Sälen, medelålders stockholmsfru eller kalla det vad fan du vill. Procentuellt tror jag att mängden idioter är ganska så jämt fördelat över jorden och i dag råkade vi bli målbilden för just en av den procenten. Alltså en svensk äldre tant i från Malung då hon talade malungsmål, så det är något vi i alla fall vet säkert.

Så småningom kommer det personal och betjänar oss charken, då störtar tanten fram igen och medans vi pratar med charketuristen så bara häven hon sig fram och avbryter allt och frågar vart paltbrödet ligger. Ytterligare ett bevis på arogans och ett jävla sätt.

-Ja du mamma, det där måste bero på att hon är så gammal så hon vet att hon måste skynda sig för att det snart är slut på livet.

Ja man kan ju fundera på det, är det verkligen så akut med att hitta paltbrödet så man måste köra på folk och sen häva sig mellan en betjäning och ett samtal?

Kom inte och påstå att ungdomar är ute i samhället och beter sig. Jag har då aldrig skådat ett sämre sätt, i alla fall inte av någon under 72 år.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haaaa måste skratta. Vilken jäääla kärring. ja som sagt var inte ska man klaga på ungdomen det är allt många gamlingar som är bedrövliga de flesta ungdomar uppför sig artigt. Hoppas att paltbrödet var mögligt :-)
Rock Olga den äldre :-)